Scott Lynch – Minciunile lui Locke Lamora

Se spune despre Ghimpele din Camorr că este un spadasin neîntrecut, un maestru într-ale hoției, o fantomã care poate trece prin ziduri. Jumătate din oamenii orașului sînt convinși că este avocatul celor săraci. Cealaltă jumătate crede că el nu este decî un mit stupid. Nici unii, nici ceilalți nu cunosc însă întregul adevăr.

Subirel și fără prea mare agilitate în mînuirea sabiei, Locke Lamora este, spre marea sa supărare, legendarul Ghimpe. Cu siguranță că nu a încurajat zvonurile cu privire la aventurile sale.

La fel de sigur este și că Locke fură de la cei bogați (de la cine altcineva ar merita să furi?), dar la săraci nu ajunge nici un sfanț.

Locke adună bani doar pentru el și pentru banda lui de Ticăloși Gentilomi.

Capricioasa și colorata lume subterană a vechiului oraș Camorr este căminul lor de cînd se știu. Dar acum un mister ucigător a început să terorizeze orașul și un război clandestin amenință să dezbine lumea subterană. Prinși într-un joc ucigaș, Locke și prietenii săi vor fi nevoiți să lupte pentru viața lor.

Maggie Stiefvater – Fior

(primul volum din trilogia Lupii din Mercy Falls)

De mulți ani Grace îi observa pe lupii din pădurile aflate în spatele casei ei. Un lup cu ochii galbeni – lupul ei – a reprezentat mereu o prezență fără de care nu mai putea să-și închipuie viața. Între timp Sam trăia două vieți: iarna, în pădurea înghețată, protejat de haită și mereu în compania unei fete neînfricate, iar vara, puține și prețioase luni petrecute ca om… pînă cînd frigul îl fãcea să se transforme la loc.

Acum, Grace face cunoștință cu un băiat cu ochii galbeni, care i se pare atît de cunoscut, încît i se taie răsuflarea. Este lupul ei, el trebuie să fie. Dar, pe măsură ce iarna se apropie, Sam trebuie să se lupte ca să își păstreze forma umană sau să riște să o piardă pe Grace, dar să se piardă și pe sine… pentru totdeauna.

Kami Garcia & Margaret Stohl – A 16-a Lună

Nu existau surprize în Gatlin County. Eram practic în mijlocul țării nicăieri. Cel puțin așa credeam. Ce tare mă înșelam! Exista un blestem. Exista o fată. Și, în final, va exista și un mormânt.

Dragoste încă din prima clipă… Încă înainte să o fi zărit pentru prima dată, ea i-a bîntuit visele: Lena, fata cea nouă de la școala lui Ethan. Lena, fata cu părul negru și ochi verzi, Lena, cea care locuiește în Ravenwood, vechea plantație pe care toți cei din Gatlin o ocolesc, toți cu excepția lui Ethan. Lena, de care Ethan se va îndrăgosti fără scăpare.

Dar Lena este urmărită de un blestem, pe care ea încearcă să îl ascundă cu orice chip. Ea este o Caster, provine dintr-o familie de vrăjitoare și la a șaisprezecea aniversare, ea va fi chemată. Atunci se va decide dacă ea va fi o vrăjitoare a luminii sau o vrăjitoare a întunericului…

Ethan știe că nu are de ales, lui îi este scris să o iubească pe Lena pe vecie. Dar va putea ea să-i rămînă alături indiferent cărei părți îi va aparține?

(sursa: Ioana Mogoșanu, RAO)

Tagged with:
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>